معرفی لپ تاپ ویژه گرافیستها
می دانید چرا میگویند انتخاب لپ تاپ برای کارهای گرافیکی از سفر به مریخ هم سختتر است؟
در این مطلب ما به این سوال پاسخ خواهیم داد با ما همراه باشید!!!
گرافیستها هنگام طراحی معمولا با یک دستشان در برنامهی adobe مشغول کار هستند و با دست دیگرشان دارند با انواع رندرهای سه بعدی سروکله میزنند. این وسط هزار و یک برنامهی ریز و درشت از ایلاستریتور گرفته تا فتوشاپ پنجرههایشان باز است. به همین دلیل انتخاب لپ تاپ برای طراحان گرافیک، یک وسیلهی الکترونیکی ساده نیست، بلکه ابزاری است که باید مثل یک رفیق کنار گرافیستها بدود و کم هم نیاورد.
۶ ویژگی بهترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی
برای گرافیستها وجود یک پردازنده گرافیکی خوب، CPU و رم قوی برای اجرای درست برنامهها، در کنار صفحهنمایش باکیفیت و صفحه کلیدی که کار با آن خستهکننده نباشد؛ بسیار اهمیت دارد. اما حداقل و حداکثر توان هر یک از این شاخصهها چه مقدار باید باشد؟ در بخش زیر به بررسی خصوصیات فنی لپ تاپ مناسب برای کارهای گرافیکی پرداختیم.
۱- فضای RAM
برای کار گرافیکی، RAM با ۸ تا ۱۶ گیگابایت ظرفیت توصیه میشود و اگر از ما میشنوید، بهتر است به سراغ لپتاپی با رم زیر ۶ گیگابایت ظرفیت نروید.چرا که یک گرافیست، حین طراحی، همزمان نیاز به کار با چندین برنامه، که معمولاً سنگین و پرمصرف هستند دارد. درنتیجه لپتاپ انتخابی باید فضای RAM متناسب و سرعت قابل قبولی داشته باشد تا جوابگوی کارهای گرافیکی باشد.
۲- CPU پردازنده
اولین نکتهی مهم در مورد پردازنده، ظرفیت حافظه پنهان یا همان Cache است. خوب است بدانید هرقدر ظرفیت cache بیشتر باشد، اطلاعات سریعتر به هسته میرسند و درنتیجه توان و سرعت پردازش بیشتر میشود.پردازنده همان CPU است که نقش آن در کیفیت کارها از روز هم روشنتر است. هرچه پردازنده ما ازنظر فنی قویتر باشد، یعنی با توجه به هستهها و رشتهها، فرکانس بالاتری داشته و درنتیجه سرعت بیشتری داشته باشد، میتواند از پس اجرای روانتر و سریعتر چند برنامه همزمان بربیاید.
معرفی چند پردازنده مناسب برای گرافیست ها: پردازندههای Intel Core i7/ Intel Core i5/ INtel Xeon/ AMD از بهترین پردازندههای موجود در بازار هستند. و میتوان گفت از میان پردازندههای دو شرکت اینتل و AMD ، مدلهای AMD Ryzen و Intel Xeon برای کارهای گرافیکی مناسبتر هستند.
۳- دارای صفحه نمایش با کیفیت فوق العاده
در انتخاب لپ تاپ برای کارهای گرافیکی باید به کیفیت صفحه نمایش توجه ویژهای کنید. چراکه باید تمام جزئیات را به بهترین شکل ببینید و البته تصویری که مشاهده میکنید با واقعیت تفاوت چندانی نداشته باشد. هنگام انتخاب بهترین لپ تاپ برای کارهای طراحی به این خصوصیات صفحه نمایش دقت ویژهتری داشته باشید:
اندازه صفحهنمایش: برای کار طراحی و فعالیتهای گرافیکی، یک صفحهنمایش در ابعاد متناسب میتواند به کارتان بیاید. توصیه ما استفاده از لپتاپی با صفحهنمایش ۱۵ یا ۱۶ اینچی است. اگر نمایشگر خیلی کوچک باشد ممکن است چشم خیلی زود از کار با سیستم خسته بشود. اگر نمایشگر خیلی بزرگ باشد، ممکن حملونقل لپتاپ برای شرکت در جلسات حسابی سخت بشود.
وضوح و رزولوشن صفحهنمایش: حداقل وضوح صفحهنمایش ۸۰۰ *۱۲۸۰ است. اما طبیعتا هرقدر بتوانید وضوح بالاتری داشته باشید قطعا کیفیت کارتان بهتر میشود. و رنگها را با وضوح بیشتر و نزدیکتر به واقعیت میبینید.
نکتهی دیگر تراکم پیکسلهاست. بهطورکلی وضوح استاندارد حدود ۷۲ ppi است. طبیعتاً قدر این وضوح بیشتر باشد یعنی در هر پیکسل رنگهای بیشتری نشان داده میشود و وضوح بیشتر است.
زاویه دید و نوع پنل: در ساختار بیشتر نمایشگرهای موجود در بازار از پنلهای twisted nematic استفاده شده است. که تنها رنگها را با زاویه دیدمستقیم به بهترین شکل نشان میدهند و اگر زاویه دیدتان تغییر کند رنگها دچار شکستگی میشوند. طبیعتاً این نوع پنل بسیار ارزانتر از سایر پنلهاست اما کارایی مورد نظر را برای کارهای گرافیکی ندارد.در مقابل صفحه نایشی هم وجود دارد که در ساختار آنها از پنلهای va تراز عمودی یا ips استفادهشده است. در این میان استفاده از نمایشگر ips به خاطر ایجاد دید باکیفیت از هر زاویهای بیشتر توصیه میشود.
قابلیت لمسی بودن صفحهنمایش:اگر جزئیات زیادی را باید خلق کنید، یا لازم است خطوط منحنی را با دقت و وسواس زیادی بکشید یا از آن مهمتر برای طراحیهای خاص مثل انواع طراحی ماشین لازم است که از قلم استفاده کنید، بهتر است که به یک صفحهنمایش لمسی همفکر کنید. در غیر این صورت یک صفحهنمایش ساده هم میتواند کمکتان کند.
۴- مجهز به کارت گرافیک یا پردازنده گرافیکی بصورت جداگانه
در مورد کارت گرافیک نیز، میزان حافظه گرافیکی، پهنای باند و نیز تعداد هستهها اهمیت دارد. البته کارت گرافیک بهتنهایی نمیتواند برگ برنده شما برای انجام فعالیتهای گرافیکی باشد. عامل تعیینکننده مهم دیگر نرمافزاری است که برای کار گرافیکی مورداستفاده قرار میگیرد. برای مثال، برنامه فتوشاپ از تراشههای گرافیکی AMD و NVIDIA استفاده میکند
ولی نرمافزار Adobe LightRoom که برای ویرایش عکس به کار میرود، بهطور کامل از قابلیت پردازش موازی توسط GPU پشتیبانی نمیکند.
نکتهی نهایی در رابطه باکارت گرافیک بهترین لپ تاپ برای طراحی توجه به یکپارچه بودن یا مجزا بودن آن است. طبیعتاً هزینهی این دو متفاوت است. پیشنهاد ما این است که درصورتیکه به سراغ کارهای گرافیکی سهبعدی نمیروید، با یک کارت گرافیک ساده کارتان را شروع کنید تا در هزینهها صرفهجویی کنید. کارت گرافیکی باقابلیت پردازش حداقل دو گیگابایت، چنانچه از همان اول به سراغ طراحی سهبعدی میروید خوب است که به قابلیتهای کارت گرافیک توجه بیشتری کنید و به سراغ کارت گرافیک مجزا باقابلیت پردازش ۴ تا ۸ گیگابایت بروید.
۵- هارد درایو و محل ذخیرهسازی پرسرعتی دارند
اگر پروژههای سنگینی دارید که باید آنها را ذخیره کنید یا برنامههایی که دائم به آنها در سیستم رجوع کنید؛ طبیعتاً نیاز به یک هارددرایو با ظرفیت بالا دارید. اما در این میان میتوانید روی حافظههای sd یا هارد اکسترنال هم حساب کنید چراکه هم امکان حملونقل سادهتری دارند و بهجای حمل لپتاپ تا جلسه میتوانید بهآسانی هارد اکسترنال را همراهتان ببرید، و هم نیاز نیست در همان اول ماجرا هزینهی زیادی برای لپتاپی با ظرفیت بالا پرداخت کنید.
۶-صفحهکلید نرم و راحت دارند
نباید تأثیر یک صفحهکلید راحت و کاربردی و قابلیت لمسی بودن یک صفحهنمایش را انکار کرد. طراحی ارگونومیک صفحهکلید نقش بسیار مهمی در راحتی کار با آن دارد. بهخصوص اینکه طراحان، و بهطورکلی متخصصان کامپیوتر،اغلب از کلیدهای ترکیبی استفاده میکنند، نرم بودن کلیدها، راحتی دسترسی با پد لمسی، نور زیر صفحه ازجمله عواملی هستند که میتوانند یک صفحهکلید ساده را به یک صفحهکلید دوستداشتنی تبدیل کنند.
حرف آخر
به نظر میرسد یک لپتاپ با ظرفیت یک ترابایت و تا امکان اتصال هارد اکسترنال و کارتخوان انتخاب خوبی برای یک گرافیست پرمشغله باشد.